Zaev neće sarađivati sa sudom, traži nalog za hapšenje

Izvor: Blic, 01.Jul.2015, 23:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zaev neće sarađivati sa sudom, traži nalog za hapšenje

Lider opozicione Socijaldemokratske Unije Makedonije Zoran Zaev izjavio je danas da neće sarađivati sa sudom i zatražio da protiv njega bude izdat nalog za hapšenje, javili su makedonski mediji.

Osnovni sud u Skoplju juče je odlučio da nastavi da krivično goni Zaeva zbog slučaja prisluškivanja.

Tužilaštvo je navelo da je Zaev pokušao da ucenjuje vladu koristeći veliki broj informacija nelegalno pribavljenih prisluškivanjem.

Zaev je izjavio da >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << ne priznaje sudstvo kao nezavisno i da smatra optužbe politički motivisanim.

On je na pres konferenciji rekao da se neće pojaviti na saslušanjima na sudu i da će sud morati da izda nalog za njegovo hapšenje. Zaev je dodao da će, ipak, nastaviti da pregovara sa vladajućom VMRO-DPMNE o normalizaciji odnosa.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Zaev traži da ga uhapse

Izvor: Nezavisne Novine, 01.Jul.2015

SKOPLJE - Lider opozicione Socijaldemokratske Unije Makedonije Zoran Zaev izjavio je danas da neće sarađivati sa sudom i zatražio da protiv njega bude izdat nalog za hapšenje, javili su makedonski mediji...Osnovni sud u Skoplju juče je odlučio da nastavi da krivično goni Zaeva zbog slučaja prisluškivanja,...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.