Uprkos svemu - Amerikanci najkul narod na svetu

Izvor: Blic, 06.Sep.2011, 20:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uprkos svemu - Amerikanci "najkul" narod na svetu

LONDON - Iako su pojavom novih "igrača" na svetskoj sceni Amerikanci izgubili dosta od svog uticaja kao globalna supersila, oni i sada mogu da se teše da su "najkul narod" na svetu, prenela je agencija Rojters.

Anketa sajta Badoo.com, kojom je bilo obuhvaćeno oko 30.000 ispitanika iz 15 zemalja, pokazala je da, uprkos širokom talasu antiamerikanizma, ogroman broj ljudi u svetu i dalje doživljava Amerikance kao "izrazito kul naciju".

Taj epitet se posebno >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << vezuje za ljude iz šoubiznisa poput Snupa Doga, Lejdi Gage, Samjuela L. Džeksona, Džonija Depa i Kventina Tarantina, ali i iz sveta savremene tehnologije kao što je Stiv Džobs, generalni direktor Epla, koji je uspeo da čak i od "štrebera" napravi "kul face".

Drugi na listi "najkul naroda" su Brazilci, a na trećem su Španci koji su ujedno i "najkul" Evropljani. Četvrti su Italijani, peti Francuzi, a šesti Britanci.

Slede Holanđani, Meksikanci, Argentinci i Rusi, dok Belgijanci, Poljaci, Turci i Kanađani formiraju grupu "najmanje kul" naroda.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Amerikanci "najkul" narod na svetu

Izvor: B92, 06.Sep.2011

Iako su pojavom novih "igrača" na svetskoj sceni izgubili dosta od svog uticaja kao globalna supersila, Amerikanci mogu da se teše da su "najkul" narod na svetu, prenosi Rojters...Anketa sajta Badoo.com, kojom je bilo obuhvaćeno oko 30.000 ispitanika iz 15 zemalja, pokazala je da, uprkos talasu antiamerikanizma,...

Nastavak na B92...

Amerikanci "najkul" narod na svetu

Izvor: Radio 021, 07.Sep.2011, 17:23

Iako su pojavom novih "igrača" na svetskoj sceni izgubili dosta od svog uticaja kao globalna supersila, Amerikanci mogu da se teše da su "najkul narod" na svetu.

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.