Ukrajinske snage se povukle sa aerodroma u Lugansku

Izvor: BKTV News, 01.Sep.2014, 14:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ukrajinske snage se povukle sa aerodroma u Lugansku

 Ukrajinske snage su se povukle danas sa glavnog aerodroma u Lugansku, na istoku Ukrajine, nakon što su prethodno dobili naređenje da to učine, izjavio je portparol ukrajinske vojske Andrij Lisenko.

U regionu Luganska, ukarjinske snage su dobile naređenje i povukle su se sa aerodroma, rekao je Lisenko novnarima, preneo je Rojters. On je naveo da je u proteklih 24 časa, poginulo sedam ukarajinskih vojnika.
>> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News <<
Ranije danas u Kijevu je saopšteno da su se ukrajinski vojnici sukobili sa ruskim tenkovskim bataljonom u Lugansku, a da se ruske vojne jedinice kreću ka drugim velikim gradovima na istoku Ukrajine.

Leonid Matjukin je na svojoj Fejsbuk stranici napisao da je nastavljane bitka između ukrajinskih padobranaca i ojačanog tenkovskog bataljona ruskih oružanih snaga s ciljem uspostavljanja kontrole nad aerodromom u Lugansku.
 
Izvor: tanjug.rs
 
The post Ukrajinske snage se povukle sa aerodroma u Lugansku appeared first on BK Televizija - BKTV News - Telefakt.

Nastavak na BKTV News...






Povezane vesti

Lugansk: Prorusi osvojili aerodrom?

Izvor: Vesti-online.com, 01.Sep.2014

Borbe između ukrajinske vojske i "ruskog oklopnog bataljona" vodile su se u ponedeljak na aerodromu u Lugansku. Kako je saopštio Andrej Lisenko, ukrajinske snage su se povukle sa glavnog aerodroma nakon što su prethodno dobili naređenje da to učine...Ukrajinci tvrde: Među prorusima se bore i pripadnici...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.