U ovom gradu udisanje vazduha je kao da pušite 2,5 pakle cigareta dnevno!

Izvor: Telegraf.rs, 01.Okt.2014, 12:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U ovom gradu udisanje vazduha je kao da pušite 2,5 pakle cigareta dnevno!

Mumbaj je svetska metropola, ali i pored toga, problem prljavštine je ogroman, toliki da je udisanje vazduha ekvivalentno pasivnom pušenju na desetine cigareta, a smeće je rasuto po čitavom gradu

Mumbaj, grad koji je najveći u Indiji ali ne i glavni, predstavlja jednu od najvećih svetskih metropola, međutim, oni koji ga posete budu razočarani zbog njegove prevelike zagađenosti sa kojom vlasti ne mogu da se izbore.

Samo udisanje vazduha je ekvivalentno >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << pušenju 2,5 pakle cigareta dnevno, ali i pored ovog zastrašujućeg podatka, to nije jedini problem sa kojim se svakodnevno susreće ovaj grad.

Foto: Tanjug/AP Photo/Rajanish Kakade

Naime, sa više od 12 miliona stanovnika, Mumbaj ima problem i sa ugostiteljstvom jer mnogi restorani nemaju toalet, a smeće je jedan od najvećih problema.

Takođe, sva naizgled otmenost ovog grada se ruši kada se njegovi posetioci susretnu sa lokalnim džeparošima i ljudima koji u samom centru metropole spavaju na kartonskim kutijama.

(M. Bojić)

Nastavak na Telegraf.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.