U grobnicama u Kašmiru pronađeno više od 2.000 tela

Izvor: Blic, 21.Avg.2011, 21:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U grobnicama u Kašmiru pronađeno više od 2.000 tela

NJU DELHI - Više od 2.000 tela pronađeno je u neobeleženim grobnicama u indijskom Kašmiru, za koje se veruje da su žrtve separatističke pobune u ovom podeljenom regionu, navodi u izveštaju vladina komisija za ljudska prava.

Grobnice su pronađene u više desetina sela u blizini linije kontrole, vojne linije koja razdvaja Kašmir na indijski i pakistanski deo.

"Na 38 mesta u severnom Kašmiru pronađeno je 2.156 neidentifikovanih tela sahranjenih u neobeležene >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << grobnice", navodi se u izveštaju Komisije za ljudska prava indijske država Džamu i Kašmir.

Izveštaj je objavljen danas nakon trogodišnje istrage koju je sproveo tim od 11 članova na čijem čelu je bio jedan visoki policijski zvaničnik.

Indija i Pakistan su ratovali tri puta, od toga dva puta zbog Kašmira. Ekstremisti i separatisti odbacuju vladavinu Indije nad Kašmirom i žele nezavisnu državu ili spajanje s većinski muslimanskim Pakistanom, a u sukobima koji su počeli 1989. godine poginulo je više od 68.000 ljudi, većinom civila.

Tokom dve decenije nestalo je oko 10.000 ljudi pa se sada pozivaju međunarodne organizacije za zaštitu ljudskih prava kao i indijske vlasti da pomognu u identifikaciji pronađenih tela.

Povezane vesti: Šest mrtvih u dva napada u Pakistanu U sukobu s talibanima u Pakistanu poginulo 10 policajaca Vlasti na zapadu Meksika pronašle osam tela Kameron: Britanija je prouzrokovala mnogo svetskih problema U Karačiju nastavljeno nasilje, ubijeno 16 ljudi

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U grobnicama u Kašmiru nađeno 2.000 mrtvih

Izvor: S media, 21.Avg.2011

U neobeleženim grobnicama u indijskom Kašmiru pronađeno 2.156 neidentifikovanih tela. Sukobi u Kašmiru traju od 1989. godine, a do sada je poginulo više od 68.000 ljudi. ..Više od 2.000 tela pronađeno je u neobeleženim grobnicama u indijskom Kašmiru, za koje se veruje da su žrtve separatističke...

Nastavak na S media...

Kašmir: U grobnicama u nađeno 2.000 mrtvih

Izvor: Večernje novosti, 22.Avg.2011, 15:05

Više od 2.000 tela pronađeno je u neobeleženim grobnicama u indijskom Kašmiru, za koje se veruje da su žrtve separatističke pobune u ovom podeljenom regionu

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.