Izvor: Blic, 15.Nov.2008, 23:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U dve eksplozije u rudniku poginulo 12 rudara i spasilaca

U dve eksplozije metana u rudniku Petrila na jugozapadu Rumunije danas je poginulo 12 rudara i spasilaca, a osam ih je teško povređeno, najnoviji je bilans nesreće.

Prva eksplozija dogodila se posle podne i u njoj je poginulo osam rudara, dok je večeras, u drugoj eksploziji, poginulo još četvoro spasilaca.

Među povređenima, šestoro rudara je sa teškim opekotinama. Oni su operisani u bolnici u Petrošani i njihovo stanje je sada stabilno, navode lekari.

>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />Posle druge eksplozije, spasiocima je naloženo da odmah napuste rudnik jer se može dogoditi nova eksplozija. U rudniku je još blokirano oko 100 rudara.

Ispred rudnika okupile se porodice rudara koji su zatrpani u rudniku.

Na licu mesta izašli su pripadnici policije i tužioci koji sprovode istragu o uzrocima nesreće, a prisutan je i ministar ekonomije Varužan Vozganjan.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Rumunija: Poginulo 12 rudara

Izvor: B92, 15.Nov.2008

Bukurešt -- U dve eksplozije metana u rudniku Petrila na jugozapadu Rumunije poginulo je 12 rudara i spasilaca, a osam ih je teško povređeno... Prva eksplozija dogodila se posle podne i u njoj je poginulo osam rudara, dok je večeras, u drugoj eksploziji, poginulo još četvoro spasilaca. Među povređenima,...

Nastavak na B92...

Poginulo 12 rudara u eksploziji metana

Izvor: RTS, 15.Nov.2008

Najmanje 12 rudara poginulo, a devet povređeno u dve eksplozije u rudniku uglja na jugozapadu Rumunije. U rudniku blokirano još sto rudara...Prva eksplozija metana dogodila se posle podne i u njoj je poginulo osam rudara, dok je u drugoj eksploziji, poginulo još četvoro spasilaca...Posle druge eksplozije,...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.