Sutra u Njujorku otkrivanje biste Nikole Tesle

Izvor: Press, 09.Jan.2015, 12:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sutra u Njujorku otkrivanje biste Nikole Tesle

Bista Nikole Tesle, rad akademskog vajara Bojana Mikulića biće svečano otkrivena sutra u hotelu "Njujorker" na Menhetnu.
Teslina bista nalazi se u centralnom lobiju hotela, a istog dana biće održana i Tesla Konferencija sa ciljem da veliki naučnik uđe u školski program SAD.

Otkrivanje biste, Konferenciju i gala večeru organizuju predsednik Tesline naučne fondacije Nikola Lončar, generalni >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << konzul Srbije u Njujorku Mirjana Živković sa saradnicima, otac Ðokan Majstorović iz Crkve svetog Save u Njujorku i drugi poštovaoci dela velikog naučnika.

"U programu će učestvovati oko 30 eksperata iz ove oblasti i ovaj program smatramo najvažnijim što dijaspora može i treba da uradi za Teslu. Bez Tesle u školama širom Amerike, svet nikada neće saznati pravu istinu - šta je Tesla uradio za čovečanstvo", rekao je ranije Lončar.

On je dodao da je Fondacija dosad poklonila Tesline biste ambasadi SAD u Beogradu, gradovima Leskovcu i Banjaluci, Frenklin Institutu u Filadelfiji i gradu Rahvej u državi Nju Džersi.

Čuveni naučnik je živeo u hotelu "Njujorker" od 1933. godine do smrti, na Božić 7. januara 1943. godine.
Pogledaj vesti o: Nju Jork,   Slava Sveti Nikola,   Sveti Sava

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Njujork: Otkrivanje biste Nikole Tesle

Izvor: Studio B, 09.Jan.2015

Bista Nikole Tesle, rad akademskog vajara Bojana Mikulića biće svečano otkrivena danas u hotelu "Njujorker" na Menhetnu.

Nastavak na Studio B...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.