Sud: Za Muhameda u Nemačkoj nema transplantacije srca

Izvor: Blic, 24.Okt.2014, 14:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sud: Za Muhameda u Nemačkoj nema transplantacije srca

Zemaljski sud u Gisenu odbacio je danas tužbu roditelja dvogodišnjeg Muhameda i potvrdio odluku lekara Univerzitetske klinike u tom gradu da dečak ne može biti na listi čekanje za transplataciju srca, preneli su nemački mediji.

Lekari su ubeđenja da mali Turčin ne može biti na listi čekanja za donatorsko srce, pošto je, nakon jednog infarkta preživeo teška ostećenja mozga i uspeh operacije bio bi pod znakom pitanja, a transplantacija povezana sa ogromnim rizikom, što >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je i sud danas potvrdio.

Muhamed je 31. oktobra 2012. godine rođen u Turskoj kao treće dete porodice Donmez i posle puno neuspeha u lečenju, našao se na klinici u Gisenu, gde mu je data mogućnost transplantacije srca. Dete je, međutim, dan pre poletanja za Nemačku, 30. marta ove godine, doživelo srčani infarkt, kada je 30 minuta reanimirano.

Kada je dan kasnije dovezen u Nemačku, lekari su odlučili da ga ne mogu operisati, jer je doživelo teške povrede mozga koje su nastale zbog infarkta srca i odsustva kiseonika tokom reanimacije.

To je samo deo životne istorije malog Muhameda, čiji su roditelji zatim tužili kliniku, tražeći spas za svoje dete za koga su kroz donacije sakupili oko 400.000 evra.

Mediji pišu da postoji mogućnost da roditelji pravdu traže i pred višim sudskim instancama.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.