Snouden još tri godine u Rusiji

Izvor: VOA, 07.Avg.2014, 22:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Snouden još tri godine u Rusiji

Bivši službenik Nacionalne bezbednosne agencije (NSA) Edvard Snouden dobio je dozvolu ruskih vlasti da ostane u toj zemlji još tri godine.

Snoudenov advokat Anatolij Kučarena izjavio je da Snouden radi u oblasti informacione tehnologije i da je uslov za ostanak u Rusiji to da ima posao. Kučarena je naglasio da se produžetak njegove dozvole za boravak u Rusiji ne smatra političkim azilom, jer bi mu politički azil omogućio da u Rusiji ostane zauvek.

Advokat >> Pročitaj celu vest na sajtu VOA << je takođe rekao da Snouden u Rusiji ima privatno obezbeđenje.

Bivši službenik NSA pobegao je iz SAD u maju 2013, pošto je medijima dostavio osetljive detalje američkih programa praćenja građana, tako da se u SAD tereti za špijunažu i krađu vladinog vlasništva. Posle toga postao je poznat širom sveta, s tim da ga neki smatraju aktivistom za prava građana, a drugi kriminalcem.

Nastavak na VOA...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.