Slovenački ministar i dva poslanika osumnjičeni za korupciju

Izvor: Blic, 09.Mar.2010, 22:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Slovenački ministar i dva poslanika osumnjičeni za korupciju

Ministar u slovenačkoj vladi i dva poslanika parlementa Slovenije osumnjičeni su za korupciju i zloupotrebu službenih ovlašćenja, a policija je u istrazi privremeno zadržala pet osoba, javili su slovenački mediji. Parlament Slovenije

Kriminalistička policija upala je danas u slovenačko Ministarstvo poljoprivrede, prostorije opštine Murska Sobota i Slovenačke nacionalne stranke, te kuću lidera SNS-a Zmage Jelinčića, zbog opsežne istrage o privrednom kriminalu i korupciji. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Portparol Odeljenja za kriminal Drago Menegalija rekao je da je policija uhapsila pet osoba i privela ih. U pritvoru su zadržane četiri osobe, od kojih se jedna pozvala na poslanički imunitet, prenosi Radio- televizija Slovenije.

"U akciji koja se odvija na prostoru Kopra, Ljubljane, Nove Gorice i Murske Sobote, policija provodi kućna pretraživanja i pretresa prostore određenih državnih institucija, u kojima se traži poslovna dokumentacija i drugi materijalni dokazi, koji će služiti kao dokaz u daljem kaznenom postupku", navodi se u Menegalijevom saopštenju.

Mediji navode da su pod istragom ministar poljoprivrede Milan Pogačnik, dva poslanika Slovenske nacionalne stranke (SNS) Zmago Jelinčič i Srečko Prijatelj, zatim bivši direktor Luke Koper Robert Časar i gradonačelnik Murske Sobote Anton Štihec.

Zmago Jelinčić je rekao da je reč o protivudarcu ministra unutrašnjih poslova Katerine Kresal.

Internet portali "Žurnal" i "24 časa" navode da je ovo završna akcija policije u istrazi koja se sprovodi već duže vreme, a odnosi se na sumnje o mešetarenju zemljištem za golf u opštini Sežana i nekim drugim nepravilnostima na području Kopra, Ljubljane i Murske Subote.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Slovenija: Uhapšen jedan ministar i dva zastupnika

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 09.Mar.2010

Jedan ministar u slovenskoj vladi i dva parlamentarna zastupnika nalaze se među osumnjičenima za korupciju i zloupotrebu službenih ovlasti, a policija je u sklopu istrage  privremeno zadržala pet osoba, javili su slovenski mediji. Prema informacijama slovenskih informativnih portala, pod istragom...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.