Izvor: Blic, 18.Feb.2009, 23:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Škotska: Srušio se helikopter sa 18 osoba

Civilni helikopter u kome se nalazilo 18 putnika i članova posade srušio se u Severno more kod obala Škotske, saopštilo je britansko ministarstvo odbrane.

Helikopter "super puma" srušio se oko 190 kilometara od lučkog grada Aberdina, dok je leteo prema naftnoj platformi, saopštila je predstavnica za štampu ministarstva, preneo je Rojters. Ona, za sada, nije imala informacija o tome da li u nesreći ima preživelih.

Uzrok pada helikoptera, za sada, nije poznat, a u toku je potraga i operacija spasavanja u kojoj učestvuju i vojni avioni i helikopteri.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pad helikoptera kod obala Škotske

Izvor: B92, 18.Feb.2009

London -- Evakuisano je svih 18 putnika i članova posade civilnog helikoptera koji se srušio u Severno more kod obala Škotske, potvrdila je obalska straža... Grupa od 15 osoba iz srušenog helikoptera je čamcima prevezena do naftne platforme, dok je troje evakuisano avionom. Helikopter "super puma"...

Nastavak na B92...

Srušio se helikopter kod obala Škotske

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Feb.2009, 00:39

LONDON - Civilni helikopter u kome se nalazilo 18 putnika i članova posade srušio se u Severno more kod obala Škotske, saopštilo je danas britansko ministarstvo odbrane...Helikopter "super puma" srušio se oko 190 kilometara od lučkog grada Aberdina, dok je leteo prema naftnoj platformi,...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.