Izvor: Vostok.rs, 17.Mar.2011, 20:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Situacija u japanskoj atomskoj centrali Fukušima-1 ostaje složena

17.03.2011. -

Situacija u japanskoj atomskoj centrali Fukušima-1 ostaje složena. Hlađenje trećeg energetskog bloka pomoću vode procenjuje se kao akcija koja je dala pozitivan, ali nedovoljan rezultat. Vojni helikopteri bacili su na havarisani agregat još oko 30 tona vode. Na drugom energetskom bloku postoji opasnost od potpunog topljenja i curenja goriva. Korpus samog reaktora nije postradao, on zadržava radijaciju. Na prvom energetskom bloku, kako su ranije saopštile japanske vlasti, desilo se delimično topljenje gorivnih šipki, i došlo je do izbacivanja radioaktivne pare iz reaktora.

Izvor: Golos Rossii

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U Japanu podignut stepen opasnosti na peti nivo

Izvor: Politika, 18.Mar.2011, 10:11

TOKIO – Japanska agencija za nuklearnu bezbednost podigla je danas sa četvrtog na peti stepen opasnost od incidenta u nuklearnoj centrali Fukušima, rekao je jedan zvanicnik te agencije...Skala ima ukupno sedam stupnjeva; četvrti stepen definiše da incident ima lokalne posledice, a a podizanje na...

Nastavak na Politika...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.