Sirija je Obamina sramota i Putinova pobeda

Izvor: Vesti-online.com, 09.Feb.2016, 09:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Sirija je Obamina sramota i Putinova pobeda"

Čak je i čuveni Njujork tajms priznao: U Siriji je Vladimir Putin već pobedio, a do toga je došlo uglavnom zbog loše politike Obamine administracije.

"Putinova politika u Siriji je prilično jasna, a čini je jačanje pozicije vlade Bašara al Asada, bombardovanje opozicije sve dok se ne preda, onemogućavanje zapadnih zemalja da promene režim, >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << korišćenje diplomatske glagoljivosti u Ženevi kako bi se prikrile promene situacije u Siriji", piše Njujork tajms, a prenose ruski mediji.

Autor teksta Rodžer Koen nastavlja u istom stilu: "Pri svemu tome, zabrinjavajuće je to što je Putinovu politiku u pogledu Sirije teško razlikovati od Obamine. Sva američka saopštenja samo su prazne priče, a u realnosti u Siriji glavnu reč ima Vladimir Putin i to zbog nepostojanja jasne politike Obame".

- Sirijski grad Alepo je praktično pod opsadom provladinih snaga i mogao bi da postane "sirijsko Sarajevo". On je u potpunosti nezaštićen od Putinovih hirova i nemilosrdnih Asadovih planova - navodi se u tekstu američkih novina.

- Upravo je Obamina "sirijska agonija" dovela do terorističkih napada u Parizu i San Bernardinu. Ona je umnogome doprinela verovatnom raspadu "jezgra" Evropske unije, čije članice se vraćaju unutrašnjim granicama zbog migrantske krize - smatra ovaj autor. U tekstu se zaključuje da je Sirija postala sramota Obamine administracije, fijasko tako velikih razmera da je poništio predsednikova postignuća u unutrašnjoj politici. "Sirija je postala krvavo groblje američkih uverenja", smatra autor i naglašava da je "događaj sa hemijskim oružjem bio prekretnica i da je potkopao poverenje u Ameriku, izazvao gnev sunitskih zemalja, saveznica iz Persijskog zaliva, učvrstio pozicije Asada... i Putinu otvorio vrata da pobedi i definiše sudbinu Sirije".

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

"Njujork tajms":Putinova pobjeda u Siriji

Izvor: Nezavisne Novine, 09.Feb.2016

Vladimir Putin je pobijedio u Siriji, a do toga je došlo, uglavnom, zbog loše politike američkog lidera Baraka Obame, ocjenjuje "Njujork tajms"...Putinova politika u Siriji je prilično jasna - on jača poziciju Bašara Asada...Ruske snage bombarduju opoziciju sve dok se ona ne preda, istovremeno,...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.