Severna Koreja radi na poboljšanju nuklearnog oružja i po kvalitetu i po kvantitetu

Izvor: Blic, 15.Sep.2015, 09:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Severna Koreja radi na poboljšanju nuklearnog oružja "i po kvalitetu i po kvantitetu"

Institut za atomsku energiju Severne Koreje saopštio je da je Pjongjang spreman u svakom trenutku da se suoči sa američkim neprijateljstvima "uz korištenje nuklearnog oružja".

Direktor Instituta je rekao da je glavni nuklearni kompleks Jongbjon potpuno operativan i da se radi na poboljšanju nuklearnog oružja "i po kvalitetu i po kvantitetu", prenosi danas državna novinska agencija KCNA.

"Sva nuklearna postrojenja u Jongbjonu, uključujući fabriku za obogaćivanje >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << uranijuma i reaktor jačine pet megavata, su rekonstruisana, izmenjena i prilagođena i potpuno su operativna", rekao je on, prenosi "Raša tudej".

Reaktor Jongbjon zatvoren je 2007. godine, ali je ponovo otvoren 2013. godine nakon provedenih testova. Reaktor, koji je izvor plutonijuma za nuklearni program Severne Koreje, nalazi se 90 kilometara od Pjongjanga.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Severna Koreja spremna da upotrebi nuklearno oružje

Izvor: Radio 021, 15.Sep.2015

Pjongjang je danas ponovo zapretio upotrebom nuklearnog naoružanja zbog, kako se tvrdi, velikog neprijateljstva Sjedinjenih Američkih Država...Zvaničnici Severne Koreje jutros su saopštili da su spremni da se suoče sa američkim neprijateljstvom uz pomoć nuklearnog oružja. "Spremni smo da reagujemo...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.