SAD isporučuju oružje i novac Islamskoj državi

Izvor: Vesti-online.com, 19.Apr.2015, 20:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"SAD isporučuju oružje i novac Islamskoj državi"

Komandant Oružanih snaga Irana general-major Hasan Firuzabadi izjavio je da SAD pružaju pomoć militantima Islamske države (ID). On je naveo da Teheran poseduje podatke da američki avioni redovno sleću na aerodrome koje kontroliše ID, gde dopremaju oružje i novac.

Firuzabadi je naveo da "ljudi širom sveta treba da se bore protiv terorizma i štite pravo na život, a ne da teroristima obezbeđuju oružje i ogromna sredstva, zbog čega je ID sada najplaćenija oružana grupa >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << na svetu“, prenosi Tas, pozivajući se na agenciju Fars.

 - Dobili smo izveštaje da američki avioni sleću i uzleću sa aerodroma pod kontrolom ID. Sjedinjene Države ne bi trebalo da isporučuju oružje, novac i hranu Islamskoj državi, a zatim da se izvinjavaju jer su to, navodno, greškom uradili. Amerikanci tvrde da se bore protiv ID, ali njihova dela govore nešto drugo - oni vrše izviđanja“, izjavio je komandant iranske vojske.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.