Rusija želi produktivne razgovore sa SAD

Izvor: RTS, 12.Apr.2017, 14:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusija želi produktivne razgovore sa SAD

Rusko ministarstvo spoljnih poslova je saopštilo da se nada "produktivnim razgovorima" s državnim sekretarom SAD Reksom Tilersonom koji dolazi u svoju prvu posetu Moskvi.
Ministarstvo je u saopštenju na tri strane, uoči današnjeg dolaska Reksa Tilersona, navelo da je ishod razgovora važan ne samo za odnose Rusije i SAD, već i "za ukupnu atmosferu na svetskoj pozornici".

Tilerson dolazi >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << u Rusiju posle prošlonedeljnog hemijskog napada u Siriji, za koji Zapad optužuje režim predsednika Bašara el Asada, i posle američkog odgovora raketnim napadima na bazu sirijske vojske, koji je Moskva označila kao "akt agresije".
Državni sekretar SAD je posle sastanka Grupe sedam industrijski najrazvijenih zemalja u Italiji rekao da Rusija mora da stane na stranu SAD i osudi zemlje kao što je Sirija, ili da prihvati Iran, libansku ekstremističku grupu Hezbolah i sirijskog lidera Asada.
Tilerson je rekao da je nejasno da li Rusija nije ozbiljno shvatila svoje obaveze da u Siriji više ne bude hemijskog oružja, ili je prosto nesposobna.
"Ta razlika 'ne znači puno mrtvima' i napad hemijskim oružjem ne sme da se ponovi", dodao je Tilerson.
"Želimo da sirijski narod oslobodimo patnji. Rusija može da bude deo te budućnosti i da odigra važnu ulogu. Ili Rusija može da održi svoj savez s tom grupom, za šta verujemo da nije u dugoročnom interesu Rusije", rekao je Tilerson novinarima u Italiji pred polazak za Moskvu.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Lavrov: SAD izgleda čuvaju „Nusru” u Siriji za rušenje Asada

Izvor: RuskaRec.ru, 12.Apr.2017

Rusija neprekidno stiče utisak da Sjedinjene Države čuvaju islamiste iz El Nusre u Siriji kako bi pokušale da sruše predsednika Bašara Asada, izjavio je ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov posle pregovora sa državnim sekretarom SAD Reksom Tilersonom.. Rušeći režim u Damasku, mogli...

Nastavak na RuskaRec.ru...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.