Raspoređivanje PVO sistema u Južnom vojnom okrugu zbog vanrednih manevara

Izvor: Vostok.rs, 28.Avg.2016, 08:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Raspoređivanje PVO sistema u Južnom vojnom okrugu zbog vanrednih manevara

Ruski raketni sistemi S 300 i S 400 u Južnom vojnom okrugu postavljeni su u novim oblastima kao deo iznenadnih provera borbene gotovosti, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

„Nakon što raketni sistemi budu postavljeni nekoliko kilometara od svog stalnog mesta raspoređivanja, biće započeti radovi na održavanju opreme, a nakon toga će biti stavljeni u borbenu gotovost“, navodi se u saopštenju Ministarstva.



Iznenadne vojne vežbe izvode se širom Južnog, Zapadnog i Centralnog vojnog okruga, a one uključuju i Severnu flotu, vazduhoplovne snage i padobranske jedinice. Provera borbene gotovosti održava se od 25. do 31. avgusta.

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.