RUSKA GRDOSIJA Brodovi Severne flote doplovili do Lamanša i započeli manevre

Izvor: Blic, 28.Nov.2014, 13:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RUSKA GRDOSIJA Brodovi Severne flote doplovili do Lamanša i započeli manevre

Brodovi ruske Severne flote doplovili su do kanala Lamanš, gde će održati vežbe, javile su danas agencije, navodeći da je, međutim, zbog nevremena, odlučeno da se plovila sklone u neutralne vode zaliva Sene.

Agencija RIA Novosti navodi da su danas brodovi ruske mornarice, čiju formaciju predvodi veliki protivpodmornički brod "Severomorsk", danas forsirali najuži deo Lamanša, tesnac Pa de Kale na severu Francuske i ušli u zaliv Sene, gde će sačekati da prođe nevreme.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />
Jedinice ruske mornarice na "Severomorsku", desantnom brodu "Aleksandar Otrakovski", tankeru "Dubna" i spasilačkom remorkeru SB-406 uvežbavale su plovidbu kroz uske prolaze u složenim hidrometeorološkim uslovima uz potrebu intenzivne navigacije.

Kako je saopšteno, dok brodovi budu ukotvljeni posade će trenirati borbu protiv podvodnih diverzantskih snaga i sredstava i izdržljivost usidrenih brodova pri nadolaženju vode i pojavi požara.

Mornarička formacija napustila je glavnu bazu flote, luku Severomorsk, 20. novembra i do Lamanša su preplovili više od 1.700 milja.

RIA Novosti navodi da je glavni cilj ovog atlantskog pohoda brodova ruske Severne flote obezbeđenje vojno-morskog prisustva Rusije u operativno važnim okeanskim rejonima.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Brodovi ruske Severne flote u Lamanšu

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 28.Nov.2014

Brodovi ruske Severne flote doplovili su do kanala Lamanš, gde će održati vežbe, javile su ruske agencije, navodeći da je zbog nevremena odlučeno da se plovila sklone u neutralne vode zaliva Sene...Kako je saopšteno, dok brodovi budu ukotvljeni posade će uvežbavati aktivnosti u borbi protiv...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Brodovi ruske Severne flote doplovili do Lamanša

Izvor: NTV.rs, 28.Nov.2014

MOSKVA – Brodovi ruske Severne flote doplovili su do kanala Lamanš, gde će održati vežbe, javile su danas ruske agencije, navodeći da je zbog nevremena odlučeno da se plovila sklone u neutralne vode zaliva Sene.. RIA Novosti navodi da su danas brodovi ruske mornarice, čiju formaciju predvodi...

Nastavak na NTV.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.