Putin: Rusija ne okreće leđa Evropi, ali mora se uzeti u obzir rastuća uloga Istoka

Izvor: Vostok.rs, 25.Okt.2014, 10:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putin: Rusija ne okreće leđa Evropi, ali mora se uzeti u obzir rastuća uloga Istoka

25.10.2014. -

Danas čujemo tvrdnje da Rusija navodno okreće leđa Evropi, traži druge partnere, pre svega u Aziji. Želim da kažem da je to apsolutna neistina.

Naša aktivna politika u Azijsko-pacifičkom regionu nije počela danas i nije povezana sa sankcijama. Počela je pre više godina. Rukovodili smo se istim čime se rukovode i mnoge druge zemlje, pa i zapadne – Istok ima sve veću ulogu u svetu, u ekonomiji i politici, rekao je Putin.

„Jednostavno ne >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << možemo da ne obraćamo pažnju na to. Još jednom želim da naglasim da to svi rade. A veći deo naše teritorije je u Aziji. Zašto da u tom slučaju ne iskoristimo svoje prednosti?“

Čitajte više na Ukrajina i Novorusija iz minuta u minut

Izvor: Glas Rusije, foto: RIA Novosti/Michael Klimentev    

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.