Putin: NATO - legija se bori na strani ukrajinske vojske

Izvor: Blic, 26.Jan.2015, 16:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putin: NATO - legija se bori na strani ukrajinske vojske

Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je danas da se NATO legija bori na strani ukrajinskih oružanih snaga na istoku Ukrajine i da joj je cilj da geopolitički ograniči Rusiju.

"Ko se bori na istoku Ukrajine? Tu su zvanične divizije oružanih snaga, ali u velikoj mjeri i takozvani >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << dobrovoljački nacionalistički bataljoni. To nije armija, nego strana legija. U ovom slučaju to je strana NATO legija", rekao je Putin u obraćanju studentima u Sankt Peterburgu.

On je dodao da je njen cilj "geopolitičko ograničavanje Rusije".

Ruski predsednik je ocenio da vlasti u Kijevu odbijaju političko rješenje za nasilje na istoku Ukrajine i da odbacuju političke napore.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Putin:Ukrajinska vojska je NATO legija

Izvor: Press, 26.Jan.2015

Predsednik Rusije Vladimir Putin optužio je danas ukrajinsku vojsku da je "NATO legija" čciji je glavni geopolitički cilj čuvanje Rusije od širenja. . "U suštini, to nije vojska, to je strana legija, u ovom slučaju legija...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.