Izvor: Blic, 11.Feb.2016, 11:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Policajac ubio četvoricu, a ranio sedam kolega u Avganistanu

Policajac u južnoj provinciji Kandahar u Avganistanu ubio je četvoricu svojih kolega, a ranio sedam policajca, nakon čega je ubijen, objavili su danas avganistanski zvaničnici.

Portparol pokrajinske policije Zija Durani potvrdio je da se pucnjava dogodila sinoć kasno u okrugu Zari, prenosi AP.

Ovo je najnoviji u nizu nedavnih "insajderskih" oružanih napada u Avganistanu.

U sličnom incidentu koji se prošlog meseca dogodio u pokrajini Uruzgan, policajac >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je ubio 10 svojih kolega. Za taj napad odgovornost su preuzeli talibani.

Oni svojom domovinom smatraju Kandahar, koji zajedno sa susednom pokrajinom Helmand važi za najvećeg proizvođača heroina u svetu.

Tokom proteklih nekoliko meseci, pobunjenici izvode napade u brojnim okruzima širom pokrajine Helmand u nastojanju da vrate i zaštite kanale kojima se krijumčari droga, rude, oružje i ljudi.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Avganistan: Policajac ubio četvoricu kolega

Izvor: B92, 11.Feb.2016

Avganistanske vlasti saopštile su da je jedan policajac u južnoj provinciji Kandahar ubio četvoricu svojih kolega i ranio sedmoricu, javila je agencija AP...Portparol avganistanske policije Zia Durani izjavio je da je policajac napadač kasnije ubijen i dodao da se incident dogodio u sredu uveče...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.