Pjongjang oslodio dvojicu Amerikanaca

Izvor: VOA, 08.Nov.2014, 20:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pjongjang oslodio dvojicu Amerikanaca

Direktor Nacionalnih bezbednosnih službi Džejms Kleper pregovarao je sa vlastima u Pjongjangu povodom puštanja Keneta Beja i Metjua Toda Milera i - kako se navodi - prati ih na putu ka SAD...

Američki zvaničnici saopštili su da je Severna Koreja oslobodila iz pritvora američke državljane Keneta Beja i Metjua Toda Milera, i da su njih dvojica trenutno na putu kući.

Direktor Nacionalnih bezbednosnih službi Džejms Kleper pregovarao je sa vlastima >> Pročitaj celu vest na sajtu VOA << u Pjongjangu povodom puštanja dvojice Amerikanaca i - kako se navodi - prati ih na putu ka SAD.

Američki predsednik Barak Obama izjavio je da su SAD "veoma zahvalne zbog njihovog povratka", dodajući da ceni to što je Kleper odlično obavio posao, koji je opisao kao "očigledno izazovnu misiju".

Portparolka Stejt Departmenta Džen Psaki izdala je saopštenje u kojem se pozdravlja najnoviji razvoj situacije.

Pre dve nedelje, Pjongjang je neočekivano oslobodio još jednog Amerikanca koji se nalazio u pritvoru u Severnoj Koreji - Džefija Faula.

Nastavak na VOA...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.