Par-nepar sistem u Njujorku

Izvor: B92, 08.Nov.2012, 23:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Par-nepar" sistem u Njujorku

Njujork -- Gradonačelnik Njujorka Majkl Blumberg objavio je u četvrtak ograničenje prodaje benzina na pumpama, zbog teškoća posle oluje "Sendi".

Od petka ujutro, za vozila sa registarskim tablicama koje se završavaju neparnom brojkom, gorivo se može kupovati neparnim danima u mesecu, a za ona koje završavaju parnom brojkom, parnim danima, rekao je Blumberg na konferenciji za novinare.

Ta mera se ne odnosi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na taksi vozila, autobuse i vozila službi za hitne intervencije, rekao je gradonačelnik.

Taj sistem ograničene prodaje je uspostavljen pre nekoliko dana u susednom Nju Džersiju koji ima iste probleme zbog nevremena, a Blumberg je istakao da izgleda da taj sistem dobro radi.

"Moramo da uradimo nešto", rekao je on, dodavši da u Njujorku radi "samo 25 odsto pumpi".

"Ovo je praktična mera, jednostavna za razumevanje", ocenio je on, ukazavši na rastuću frustraciju stanovništva i dodavši da bi "nestašica mogla trajati još možda dve nedelje".

U Njujorku se satima čeka na kupovinu benzina, a od pre nekoliko dana neke stanice su količinu prodatog goriva ograničile na 40 dolara po kupcu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U Njujorku počinje par-nepar prodaja goriva

Izvor: Blic, 09.Nov.2012, 01:53

Gradonačelnik Njujorka Majkl Blumberg izjavio je da će od petka početi par-nepar prodaja benzina na pumpama, zbog teškoća koje su nastale nakon udara uragana Sendi...Prema njegovim rečima, od ujutru vozila čije se registarske tablice završavaju sa neparnim brojem moći će da kupuju benzin neparnim...

Nastavak na Blic...

Njujorčani benzin dobijaju na par-nepar

Izvor: Mondo, 09.Nov.2012

Gradonačelnik Njujorka Majkl Blumberg objavio je ograničenje prodaje benzina na pumpama i to prema datumu u kalendaru i poslednjem broju automobilskih tablica...Od petka ujutro, za vozila sa registarskim tablicama koje se završavaju neparnom brojkom, gorivo se može kupovati neparnim danima u mesecu,...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.