• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Njujorčani benzin dobijaju na par-nepar

Gradonačelnik Njujorka Majkl Blumberg objavio je ograničenje prodaje benzina na pumpama i to prema datumu u kalendaru i poslednjem broju automobilskih tablica.

Od petka ujutro, za vozila sa registarskim tablicama koje se završavaju neparnom brojkom, gorivo se može kupovati neparnim danima u mesecu, a za ona koje završavaju parnom brojkom, parnim danima, rekao je Blumberg na konferenciji za novinare.

Ova meru, koje se građani srednjih godina starosti a iz zemalja bivše SFRJ sećaju iz "vremena stabilizacije" osamdesetih godina, ne odnosi se na taksi vozila, autobuse i vozila službi za hitne intervencije, rekao je gradonačelnik.

Taj sistem ograničene prodaje je uspostavljen pre nekoliko dana u susednom Nju Džersiju koji ima iste probleme zbog posledica superoluje Sendi, a Blumberg je istakao da izgleda da taj sistem dobro radi.

"Moramo da uradimo nešto", rekao je on, dodavši da u Njujorku radi "samo 25 odsto pumpi".

"Ovo je praktična mera, jednostavna za razumevanje", ocenio je on, ukazavši na rastuću frustraciju stanovništva i dodavši da bi "nestašica mogla trajati još možda dve nedelje".

U Njujorku se satima čeka na kupovinu benzina, a od pre nekoliko dana neke stanice su količinu prodatog goriva ograničile na 40 dolara po kupcu.

(Beta, foto: Beta/AP)

Tagovi

Komentari 3

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

GRGA

Prijatelju,u dobru se ne ponesi,a u zlu ne ponizi. Ne treba se nasladjivati ničijoj nesreći,pa ni njihovoj. Iako ih puno nas ne voli,pa tako ni ja,budimo pre svega ljudi,a ne neljudi. Zna se ko presudjuje svima nama,svako će dobiti ono što je zaslužio.

mikiny

Prijatelju, 90%njih nikad nije ni culo za Srbiju niti zna gde se nalazi.zato zabatali pricu o zasladjivanju

Ha

Amerikanci se raduje kad to rade nama sad mi treba da se nasladjujemo.

special image