Pakistan će odgovoriti na svaku pretnju Saudijskoj Arabiji

Izvor: Vesti-online.com, 10.Jan.2016, 18:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pakistan će odgovoriti na svaku pretnju Saudijskoj Arabiji

Komandant pakistanske vojske Rahil Šarif rekao je danas da će svaka pretnja teritorijalnom integritetu Saudijske Arabije izazvati odgovor Islamabada.

On je to izjavio nakon što razgovora sa saudijskim princem i ministrom odbrane Mohamed bin Salman, koji su stigli u Pakistan, prenosi AP.

Salman je ranije danas doputovao u Islamabad u atmosferi rastućih tenzija između Saudijske Arabije i Irana zbog saudijskog pogubljenja šiitskog verskog vođe Nimr al Nimra.

Pakistan, dominantno sunitska država, takođe ima i veliku šiitsku populaciju, podseća AP.

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Pakistan: Odgovorićemo na svaku pretnju S. Arabiji

Izvor: B92, 10.Jan.2016

Islamabad -- Šef pakistanske vojske, general Rahel Šarif upozorio je da će svaka pretnja na teritorijalni integritet Saudijske Arabije naići na odgovor Islamabada...Pakistanski komandant pružio je podršku Rijadu, nakon posete zamenika prestolonaslednika Saudijske Arabije i ministra odbrane Mohamed...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.