Pakistan: Odgovorićemo na svaku pretnju S. Arabiji

Izvor: B92, 10.Jan.2016, 18:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pakistan: Odgovorićemo na svaku pretnju S. Arabiji

Islamabad -- Šef pakistanske vojske, general Rahel Šarif upozorio je da će svaka pretnja na teritorijalni integritet Saudijske Arabije naići na odgovor Islamabada.

Pakistanski komandant pružio je podršku Rijadu, nakon posete zamenika prestolonaslednika Saudijske Arabije i ministra odbrane Mohamed bin Salaman garnizonu u Ravalpiniju, u blizini pakistanske prestonice.

Visoki saudijski zvaničnik doputovao je ranije u posetu Pakistanu, u nedelji podignutih tenzija >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << zbog pogubljenja šiitskog imama i oštrog kritičara saudijskih vlasti, Nimra Bakera el Nimra, 2. januara u Saudijskoj Arabiji.

Saudijski princ sastaće se sa ostalim visokim pakistanskim zvaničnicima.

Pakistan je zemlja sa sunitskom većinom, ali i velikim brojem šiitske populacije.

Pogubljenje šiitskog sveštenika izazvalo je proteste u Teheranu i napad na saudijsku ambasadu nakon čega su Saudijska Arabija i još neke arapske zemlje odlučila da prekinu diplomatske odnose s Iranom.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pakistan: Svaka pretnja na teritoriju Saudijske Arabije naići će na odgovor Islamabada

Izvor: Blic, 10.Jan.2016

Šef pakistanske vojske, general Rahel Šarif upozorio je danas da će svaka pretnja na teritorijalni integritet Saudijske Arabije naići na odgovor Islamabada...Pakistanski komandant pružio je podršku Rijadu, nakon posete zamenika prestolonaslednika Saudijske Arabije i ministra odbrane Mohamed bin...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.