PRONAĐENA UKRADENA VAN GOGOVA SLIKA

Izvor: Kurir, 22.Avg.2010, 00:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PRONAĐENA UKRADENA VAN GOGOVA SLIKA

KAIRO - Egipatska policija pronašla je u subotu veče kod dvojice Italijana na aerodromu u Kairu ukradenu sliku Vinsenta Van Goga, procenjenu na 50 miliona dolara.

Egipatski ministar kulture Faruk Hosni je izjavio da su Italijani, čija imena nisu objavljena, pokušali da napuste zemlju.

Slika je pronađena samo nekoliko časova nakon što je ukradena iz Muzeja "Mahmud Halil", koji se nalazi na obali Nila, prenela je agencija AP.

Ukradena slika poznata je pod nazivom >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << "Cvetovi maka" ili "Vaza sa cvećem".

Ovo je drugi put da je Van Gogovo delo ukradeno iz kairskog muzeja. Prošli put se to dogodilo 1978. godine, a platno čuvenog postimpresioniste pronađeno je dve godine kasnije u Kuvajtu. Egipatske vlasti ni do današnjeg dana nisu obelodanile detalje te krađe.

Muzej "Mahmud Halil" je nekada bio rezidencija istoimenog političara iz 30-ih godina prošlog veka koji je sakupio neprocenjivu kolekciju umetničkih dela. U muzeju izložene su i slike Gogena, Monea, Manea i Renoara.

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Van Gogova slika ukradena, ali odmah i nađena

Izvor: TimockeVesti.net, 22.Avg.2010

Egipatska policija pronašla je kod dvojice Italijana na aerodromu u Kairu ukradenu sliku Vinsenta Van Goga, procenjenu na 50 miliona dolara.....Procitajte celu vest na izvornoj stranici ...Procitajte ceo tekst na izvornoj stranici . Opširnije..

Nastavak na TimockeVesti.net...

Van Gogova slika ipak nije pronadjena

Izvor: Beta, 22.Avg.2010

KAIRO, 22. avgusta 2010. (Beta-AFP) - Slika Visenta van Goga ukradena u subotu u Kairu, ipak nije pronadjena ubrzo posle kradje, kako je ranije bilo javljeno, saopštio je ministar kulture Faruk Hosni...Informacija o pronalasku slike "Vaza sa makovima" takodje je potekla od ministra Hosnija, ali je...

Nastavak na Beta...

Ministar: Van Gogova slika ipak nije pronađena

Izvor: NaDlanu.com, 22.Avg.2010

KAIRO, 22. avgusta 2010. (Beta-AFP) - Slika Visenta van Goga ukradena u subotu u Kairu, ipak nije pronađena ubrzo posle krađe, kako je ranije bilo javljeno, saopštio je ministar kulture Faruk Hosni. Informacija o pronalasku slike "Vaza sa makovima" takođe je potekla od ministra Hosnija, ali je...

Nastavak na NaDlanu.com...

Ministar: Van Gogova slika ipak nije pronađena

Izvor: Blic, 22.Avg.2010

Slika Visenta van Goga ukradena u subotu u Kairu, ipak nije pronađena ubrzo posle kradje, kako je ranije bilo javljeno, saopštio je ministar kulture Faruk Hosni...Informacija o pronalasku slike "Vaza sa makovima" takođe je potekla od ministra Hosnija, ali je ona bila greška jednog podređenog, objašnjava...

Nastavak na Blic...

Van Gogova slika ipak nije pronađena

Izvor: SrbijaNet.rs, 22.Avg.2010

Slika Vinsenta Van Goga, koja je ukradena iz muzeja u Kairu, ipak nije pronadjena, kako je ranije bilo javljeno, saopštio je danas egipatski ministar kulture Faruk Hosni. Hosni je rekao da je sinoć objavio da je slika pronadjena samo

Nastavak na SrbijaNet.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.