Otvoren prvi američki hotel na Kubi posle pola veka

Izvor: NoviMagazin.rs, 29.Jun.2016, 12:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otvoren prvi američki hotel na Kubi posle pola veka

Američki hotelski lanac Starvud hotels preuzeo je danas upravljanje nad jednim luksuznim hotelom u centru Havane, čime je počeo sa radom prvi američki hotel na Kubi od revolucije 1959. godine.

Hotel "Cuba Four Points", koji je sada u vlasništvu Starvudovog brenda Šeraton, otvoren je u luksuznom zapadnom delu kubanske prestonice, i poseduje 186 soba koje su klijentima na raspolaganju po ceni od 246 dolara za noćenje, prenosi agencija Frans pres.

"To je jedinstven >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << i specijalan momenat kada ste prva američka hotelska kompanija na Kubi u 55 godina", izjavio je na svečanoj ceremoniji otvaranja hotela Horhe Đanatasio, koji je zadužen za nadzor Starvudovih hotela u Latinskoj Americi.

Starvud hotels je jedan od vodećih svetskih hotelskih lanaca, budući da poseduje preko 1.300 hotela u oko 100 zemalja sveta, i upravlja brendovima kao što su "meridijen", W, "vestin" i "šeraton".

Ulazak Starvuda na kubansko ostrvo je najnoviji signal normalizacije odnosa između SAD i Kube, nakon što su u julu prošle godine obnovile diplomatske odnose prekinute pre pola veka, navodi AFP.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

POSLE POLA VEKA Prvi američki hotel otvoren na Kubi

Izvor: Blic, 29.Jun.2016

Američki hotelski lanac Starvud hotels preuzeo je danas upravljanje nad jednim luksuznim hotelom u centru Havane, čime je počeo sa radom prvi američki hotel na Kubi od revolucije 1959. godine...Hotel "Cuba Four Points", koji je sada u vlasništvu Starvudovog brenda Šeraton, otvoren je u luksuznom...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.