Izvor: B92, 22.Sep.2009, 18:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oštro upozorenje Ahmadinedžada

Teheran -- "Naše oružane snage će odseći ruku svakome na svetu pre nego što je uperi protiv iranskog naroda", zapretio je predsednik Irana Mahmud Ahmadinedžad.

U govoru tokom parade na kojoj je pao jedan iranski vojni avion, iranski predsednik Mahmud Ahmadinedžad rekao je da su iranske oružane snage takve "da se nijedna sila ne usuđuje ni da pomisli na invaziju na Iran". U nesreći kada se srušio vojni avion južno od Teherana poginulo je sedmoro ljudi, prenosi iranski >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << državni radio.

Avion se srušio u polja, odmah izvan prestonice, tokom manevara na vojnoj paradi kojom se svake godine obeležava 29 godina od početka osmogodišnjeg iračko-iranskog rata.

Iran je poslednjih godina pojačao proizvodnju naoružanja i tvrdi da izvozi vojnu opremu u više od 50 zemalja.

Na današnjoj paradi je prvi put prikazan i ruski vazduhoplovni odbrambeni sistem "tor-m1", namenjen odbrani iranskih nuklearnih postrojenja protiv vazdušnih napada.

Ahmadinedžad je, takođe, rekao da je nedopustivo da u bliskoistočnom regionu budu raspoređene trupe zemalja koje su hiljade kilometara udaljene od njega. Iran smatra američke snage u susednim Iraku i Avganistanu pretnjom.

Ahmadinedžad je optužio strane sile da su stvorile jaz između bliskoistočnih zemalja, dok, kako je naveo, Iran želi da promoviše bratstvo i mirnu koegzistenciju svih naroda.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Iran: Srušio se vojni avion, sedam mrtvih

Izvor: Mondo, 22.Sep.2009

U nesreći kada se tokom parade iranskih vazdušnih snaga srušio vojni avion južno od Teherana poginulo je sedmoro ljudi

Nastavak na Mondo...

U nesreći vojnog aviona u Iranu poginulo sedmoro ljudi

Izvor: NaDlanu.com, 22.Sep.2009

TEHERAN, 22. septembra 2009. (Beta-AFP) - U nesreći kada se tokom parade iranskih vazdušnih snaga srušio vojni avion južno od Teherana poginulo je sedmoro ljudi, prenosi iranski državni radio. Avion se srušio u polja, odmah izvan prestonice, tokom manevara na vojnoj paradi kojom se svake godine...

Nastavak na NaDlanu.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.