Okončan sukob kod palate predsednika Jemena

Izvor: RTS, 19.Jan.2015, 11:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Okončan sukob kod palate predsednika Jemena

Jemenski predsednik Abed Rabo Mansur Hadi postigao je dogovor sa šiitskom pobunjeničkom grupom Huti o prekidu vatre, posle višečasovnih teških sukoba kod predsedničke palate u Sani, saopštila je ministarka za informisanje Nadia Sakaf.
Predstavnici pobunjeničke grupe Huta navode da je postignuto primirje i da se ono poštuje, prenosi Tanjug.Ministarka je rekla da će predsednik održati sastanak >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << sa svojim političkim savetnicima i predstavnicima Huta kasnije tokom dana, prenela je agencija AP.
Sakaf je dodala je predsednik bezbedan i da se nalazi u svojoj privatnoj rezidenciji, daleko od sukoba.
Jemenska vojska i borci grupe Huti sukobili su se ranije danas u blizini predsedničke palate u Sani, što je bila najoštrija eskalacije tenzija od kada je šiitska pobunjenička grupa preuzela kontrolu nad gradom, u septembru prošle godine.
Očevici navode da su se mogli čuti pucnji iz naoružanja posle minobacačkog napada oko palate, da civili beže i da se gusti crni dim diže preko palate, a da "nije sasvim jasan status" predsednika Hadija.
Satelitski TV kanal Al Masira optužio je vojsku za otvaranje vatre na patrolu milicije u području predsedničke palate što je izazvalo nasilje, dok je neimenovani vojni zvaničnik rekao za agenciju AP da su Huti isprovocirali napad tako što su se približili do nekoliko kontrolnih punktova i položaje vojske u tom području.
Na državnim jemenskim medijima, koji emituju samo muzičke spotove, nije bilo ni reči o nasilju.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Jemen: Prekinut sukob

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 19.Jan.2015

Jemenski predsednik postigao je dogovor sa šiitskom pobunjeničkom grupom Huti o prekidu vatre, posle višečasovnih teških sukoba kod predsedničke palate u Sani...Predstavnici pobunjeničke grupe Huta navode da je postignuto primirje i da se ono poštuje...Ministarka za informisanje Nadia Sakaf je...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Predsednik Jermena postigao dogovor sa pobunjenicima o prekidu vatre

Izvor: Blic, 19.Jan.2015

Jemenski predsednik Abed Rabo Mansur Hadi postigao je danas dogovor sa šiitskom pobunjeničkom grupom Huti o prekidu vatre, posle višečasovnih teških sukoba kod predsedničke palate u Sani, saopštila je ministarka za informisanje Nadia Sakaf...Predstravnici pobunjeničke grupe Huta navode da je...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.