Novi napad na misiju UN na Maliju, dvoje mrtvih

Izvor: Blic, 19.Apr.2015, 00:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi napad na misiju UN na Maliju, dvoje mrtvih

Dve osobe su ubijene u napadu na konvoj Ujedinjenih nacija na severu Malija, što je drugi smrtonosni napad na misiju UN u toj državi u protekla tri dana, saopšteno je juče iz te misije.

Konvoj kojim su prevožene namirnice napadnut je u petak oko 15 kilometara od grada Gaoa, a u napadu su ubijena dvojica vozača, dok je jedna osoba ranjena, navodi se u saopštenju misije UN na Maliju, poznate kao MINSUMA.

U napadu bombaša samoubice na barake UN u Ansongu na severu >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Malija u sredu, poginula su dva civila i ranjeno devet mirovnjaka iz Nigera, a odgovornost je preuzela grupa povezana sa Al Kaidom.

Najmanje 35 mirovnjaka ubijeno je od raspoređivanja misije UN na Maliju u julu 2013, dok je više od 140 ranjeno.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.