Nemačka: Grčka mora da smanji papirologiju za ulagače

Izvor: Blic, 28.Jul.2011, 00:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nemačka: Grčka mora da smanji "papirologiju" za ulagače

BERLIN - Nemački ministar ekonomije Filip Resler izjavio je danas da prezadužena Grčka treba da smanji "papirologiju" i primeni strukturne reforme kako bi privukla investitore iz njegove zemlje, čija je privreda najveća u Evropi.

Resler je naveo da su mu predstavnici nemačke industrije danas tokom investitorske konferencije za Grčku rekli da "papirologija" predstavlja najveću prepreku za nova ulaganja, prenela >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je agencija AP.

Ministar je dodao da kompanije iz njegove zemlje, koje su voljne da investiraju u grčki sektor obnovljivih izvora energije, kao što su energija sunca ili vetra, nailaze na prepreke u vidu "tri različite dozvole od tri različite institucije".

"Nemačka Grčkoj nudi tehničku pomoć u primeni strukturnih reformi, pojednostavljenju administracije i dobijanju dozvola za nove projekte koje će se finansirati sredstvima Evropske unije", izjavio je Resler.

Povezane vesti: Štajnbrik žestoko kritikovao Merkelovu Dužnička kriza stiže i u Italiju? AP: Nemačka neodlučnost pogoršala krizu u Grčkoj Papandreu odgodio rekonstrukciju vlade MMF uslovio pomoć Grčkoj, Svetska banka nema nameru da pomogne

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nemačka: Nema "blanko čeka" Grčkoj

Izvor: B92, 28.Jul.2011

Berlin, Atina -- Fond evrozone za spasavanje finansijski ugroženih članica (EFSF) ne poseduje "blanko ček" za kupovinu grčkih obveznica, kaže Volfgang Šojble..."Vlada (Nemačke) odbacuje 'blanko ček' za široke kupovine (grčkih obveznica) na sekundarnim tržištima", naveo je Šojble...Nemački...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.