Najmanje šest osoba poginulo u seriji eksplozija na jugu Kine

Izvor: NoviMagazin.rs, 30.Sep.2015, 15:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najmanje šest osoba poginulo u seriji eksplozija na jugu Kine

Najmanje šest osoba je danas poginulo u nizu eksplozija u javnim zgradama u gradu na jugu Kine, saopštili su zvaničnici.

Kineska novinska agencija Sinhua prenela je da je bilo 15 eksplozija u gradu Ljudžou u provinciji Guangsi.

Eksplozije su se dogodile između 15.15 i 17 časova u bolnici, na pijaci, tržnom centru, autobuskoj stanici, zatvoru, gradskoj upravi i još nekoliko vladinih zgrada, navodi se u policijskom saopštenju.

Šef policije Ljudžoua >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << rekao je da su eksplozije izazvale eksplozivne naprave u nekoliko malih paketa, prenela je televizija CCTV.

Policija navodi da je pokrenuta istraga, ali nije naveo imena osumnjičenih ili motive napada.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Serija eksplozija u Kini, najmanje sedam mrtvih!

Izvor: Mondo, 30.Sep.2015

U nizu eksplozija bombi iz paketa, koji su isporučeni javnim zgradama u kineskom gradu Liučeng, poginulo je najmanje sedam, a povređena je 51 osoba...Foto: screenshot/youtube..Kineska novinska agencija Sinhua, navodi da je bilo ukupno 15 eksplozija na 17 lokacija u gradu, u pokrajini Guangsi, na jugozapadu...

Nastavak na Mondo...

Još jedna eksplozija na jugu Kine

Izvor: B92, 01.Okt.2015, 11:24

Još jedna eksplozija desila se u kineskoj provinciji Guangsi, dan pošto je sedam ljudi poginulo u nizu eksplozija u istom okrugu, prenose kineski mediji...U današnjoj eksploziji oštećena je stambena šestospratna zgrada u okrugu Lijučeng, ali nije još poznato da li ima žrtava, javila je Sinhua...U...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.