NATO bombe u blizini srpske rezidencije

Izvor: Blic, 09.Jun.2011, 01:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NATO bombe u blizini srpske rezidencije

TRIPOLI - Rezidencija ambasadora Srbije u Tripoliju mogla je da postane kolateralna šteta vazdušnih napada NATO na stambeni kompleks libijskog vođe Moamera el Gadafija.

Bombe koje su nastavile razaranje Gadafijevog kompleksa pale su na razdaljini od oko dva kilometra vazdušnom linijom od srpske rezidencije.

Očevici iz Tripolija kažu za "Blic” da je fotografija na kojoj se pored oblaka dima vidi i deo rezidencije srpskog ambasadora najverovatnije >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << načinjena u utorak, kada je NATO bombardovao Gadafijev kompleks u toku dana, na 69. rođendan libijskog lidera.

- Napadi su obično noću, a već smo oguglali na njih, kao i tokom bombardovanja Srbije 1999. godine - navode očevici.

Gadafi je u međuvremenu izjavio da se neće pokoriti uprkos žestokim vazdušnim napadima avijacije NATO u kojima je stradala 31 osoba i upozorenja Baraka Obame, predsednika SAD, da će pritisak na libijskog vođu da ode sa vlasti biti pojačan.

- Bombardovanja su blizu mene, ali ja se ne dam - rekao je Gadafi, pozivajući još jednom "narod da pruži otpor”.

Povezane vesti: Ajša Gadafi tužila NATO NATO demantovao da je napao državnu televiziju NATO i danas bombarduje Tripoli NATO bombardovao Tripoli, pobunjenici spremaju napad NATO bombardovao Gadafijev komandni centar
Pogledaj vesti o: Gadafi,   Moamer Gadafi,   Tripoli

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Libija: Navikli na život s bombama

Izvor: Blic, 10.Jun.2011, 01:20

TRIPOLI - Ni tri nedelje nakon što je NATO još 20. maja objavio da je bombardovanje Alijanse konačno paralisalo moć libijskih vlasti da napadaju pobunjeničke snage, sukobu u Libiji ne vidi se kraj. Savezničko bombardovanje koje je započelo 31. marta postalo je svakodnevica u Libiji, a očevici...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.