Mubaraku doživotna robija

Izvor: Vesti-online.com, 02.Jun.2012, 12:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mubaraku doživotna robija

Svrgnuti egipatski predsednik Hosni Mubarak osuđen je na doživotni zatvor zbog korupcije i ubistva demonstranata tokom prošlogodišnjih protesta, javile su svetske agencije.

Tužilaštvo je tražilo smrtnu kaznu, na suđenju koje je trajalo deset meseci i na kojem se 84-godišnjem Mubaraku sudilo za korupciju i ubistvo oko 850 demonstranata tokom demonstracija koje su dovele do njegovog zbacivanja s vlasti.

Na suđenju koje je počelo avgusta 2011, tužilaštvo je >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << iznelo dokaze da je Mubarak odobrio upotrebu bojeve municije i naredio da se otvori vatra na demonstrante.

Tokom procesa je navedeno i da su se Mubarak i članovi njegove porodice enormno obogatili. Imovina porodice Mubaraka se procenjuje na izmedu 40 i 70 milijardi dolara.

Mubarak je na izricanje presude doveden helikopterom iz vojne bolnice, u kojoj je stalno zbog bolesti srca.

Šestorica šefova bezbednosnih službi kojima se sudilo zajedno s Mubarakom, danas su oslobođena optužbi za ubistvo demonstranata. Istovremeno su odlukom sudije, kao zastareli odbačeni dokazi protiv dvojice sinova Mubaraka.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Mubaraku doživotni zatvor, sinovi oslobođeni

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 02.Jun.2012

Svrgnuti egipatski predsjednik Hosni Mubarak osuđen je u subotu na doživotnu robiju jer je naredio ubistva oko 850 demonstranta prošle godine. U zgradu policijske akakedmije gdje je održano suđenje i gdje mu je izrečena presuda, Mubarak je dovezen helikopterom i na nosilima. Bivši egipatski...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Mubarak osuđen na doživotni zatvor

Izvor: Deutsche Welle, 02.Jun.2012

Bivši egipatski predsednik Hosni Mubarak osuđen je na doživotnu kaznu zatvora zbog odgovornosti za smrti civila tokom prošlogodišnjih protesta koji su započeli na Trgu slobode u Kairu. Njegovi sinovi oslobođeni.

Nastavak na Deutsche Welle...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.