Modelsica ima za superjahtu, nema za dug (FOTO)

Izvor: Mondo, 20.Feb.2017, 15:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Modelsica ima za superjahtu, nema za dug (FOTO)

Ruskom milijarderu Andreju Meljničenku i njegovoj supruzi Sandri zaplenjena je superjahta vredna najmanje 400 miliona evra jer nisu platili dug od "svega" 15,3 miliona evra.

Gibraltar je zaplenio jahtu ruskog milijardera Andreja Meljničenka, jednu od najvećih na svetu, jer je nemačko brodogradilište navelo da on i dalje duguje 15,3 miliona evra, preneo je danas Bi-Bi-Si.

Kako je navedeno, zbog te tvrdnje, jahta Andreja Meljničenka od srede je zaglavljena >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << u Gibraltaru, koji pripada Velikoj Britaniji.

Modelsica prodaje jahtu od 300 miliona dolara!

Jahtu dugačku 143 metra napravila je kompanija "Nobiskrug", registrovana je na britanskoj teritoriji Bermudi, a brodogradilište u Kilu, na severu Nemačke, napustila je pre dve nedelje.



Izvor: Youtube

BBC navodi da je "superjahta" koštala najmanje 400 miliona evra i dizajnersko je delo Filipa Starka.

Prema dokumentima u koje je nemačka televizija NDR imala uvid, "Nobiskrug" traži isplatu od 9,8 miliona evra, kao i 5,5 miliona evra za podizvođače i na ime kamate.

"Grlica" svija gnezdo u "Beogradu na vodi"

Bogatstvo ruskog industrijalca Andreja Meljničenka procenjuje se na 13,2 milijarde dolara, navodi portal Forbs.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.