Medvedev: U toku operacija prinude Gruzije na mir

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Avg.2008, 11:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Medvedev: U toku operacija prinude Gruzije na mir

MOSKVA - Predsednik Rusije Dmitrij Medvedev izjavio je danas da su ruski mirovnjaci i ruska vojska u zoni gruzijsko-južnoosetijskog konflikta počeli operaciju kako bi prinudili Tbilisi na mir.

"Naši mirovnjaci i njima priključene jedinice trenutno ostvaruju operaciju prinude gruzijske strane na mir. Na njima leži odgovornost zaštite stanovništva", rekao je Medvedev tokom susreta sa ministrom odbrane Anatolijem Serđukovom i načelnikom Generalštaba oružanih snaga >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Nikolajem Makarovom od kojih je tražio da mu referišu o trenutnom stanju u Južnoj Osetiji.

Mediji izveštavaju da su ruski vojnici počeli napad na pozicije gruzijske armije u selu Tamarašeni severno od Ćinvalija, glavnog grada Južne Osetije otcepljene od Gruzije, u kojoj se od četvrtka uveče vode žestoke borbe između gruzijskih i južnoosetijskih snaga.

To je jedno od četiri sela tzv. severne gruzijske enklave u kojem je bila smeštena južnoosetijska vlada koju je priznavala Gruzija i na čijem čelu je bio Dmitrij Sanakojev, a kroz koja prolazi Transkavkaska magistrala koju je gruzisjka strana blokirala, javio je Itar-Tass.

Izveštavajući da je značajan deo Ćinvalija razrušen i da su jako stradala mnoga osetijska sela, agencija RIA Novosti prenosi da su jedinice 58. ruske armije, koja je juče ušla na teritoriju nepriznate republike "radi pružanja pomoći ruskim mirovnjacima i sprečavanja krvoprolića", u teškim uslovima pod paljbom gruzijske artiljerije sinoć dospeli do periferije tog grada.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

GORI JUŽNA OSETIJA!

Izvor: Press, 10.Avg.2008, 00:37

Ruska vojska krenula u opšti napad na položaje gruzijske armije nadomak Ćinvalija, glavnog grada otcepljene republike. Bombardovan i Gori, rodno mesto J. V. Staljina. .Bezmalo 2.000 ljudi je stradalo, dok je više od 10.000 teško povređeno u dosadašnjim trodnevnim sukobima između vojno-policijskih...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.