Masovno bombardovanje položaja kurdskih militanata

Izvor: Blic, 08.Sep.2015, 09:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Masovno bombardovanje položaja kurdskih militanata

Nekoliko desetina turskih borbenih aviona gađalo je noćas položaje militanata iz "Radničke partije Kurdistana" (PKK) na severu Iraka, a u intervenciji je ubijeno više desetina boraca, izjavio je danas jedan bezbednosni izvor.

Dvojica vladinih zvaničnika rekla su da je više od 40 aviona učestvovalo u vazdušnim udarima, koji su pokrenuti nakon što su pripadnici PKK prije dva dana ubili 16 turskih vojnika na jugoistoku Turske.

Avioni tipa "F-16" i "F-4" učestvovali >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << su u operaciji koja je počela oko 22.00 časova i trajala do 04.00 časova ujutru. Gađane su baze PKK-a u Kandilu, Basjan Avašinu i Zapu.

Novi sukobi uslijedili su poslije kolapsa dvogodišnjeg prekida vatre u julu ove godine.

Ovi okrašaji teško su narušili mirovni proces koji je predsjednik Tajip Erdogan pokrenuo 2012. godine u pokušaju da okonča tridesetogodišnju pobunu, tokom koje je poginulo preko 40.000 ljudi.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Turski avioni cijelu noć gađali položaje militatata PKK

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 08.Sep.2015

Nekoliko desetina turskih borbenih aviona gađalo je noćas položaje militanata iz "Radničke partije Kurdistana" /PKK/ na sjeveru Iraka, a u intervenciji je ubijeno više desetina boraca, izjavio je danas jedan bezbjednosni izvor...Dvojica vladinih zvaničnika rekla su da je više od 40 aviona učestvovalo...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.