MMF umanjio prognozu rasta u SAD

Izvor: VOA, 22.Jun.2016, 22:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MMF umanjio prognozu rasta u SAD

Medjunarodni monetarni fond umanjio je prognozu stope rasta američke ekonomije za ovu godinu, ali je izvršna direktorka MMF-a Kristin Lagard ipak rekla da je najveća svetska ekonomija "u dobroj formi". U svom redovnom godišnjem izveštaju o američkoj ekonomiji MMF je umanjio stopu rasta sa 2,4 na 2,2 odsto. Lagard je rekla da, prema njenom mišljenju, 4 faktora usporavaju rast američke ekonomije - manje učešće radno aktivnog stanovništva na tržištu radne snage, pad produktivnosti, nejednakost u primanjima, kao i visok nivo siromaštva. Pad životnog standarda je, prema njenim račima, doveo do toga da gotovo 15 odsto stanovništva Sjedinjenih Država, odnosno 47 miliona ljudi živi ispod zvaničnog nivoa siromaaštva. Ona je dodala da će, ukoliko ti problemi ne budu rešeni, oni narušiti ekonomski rast u Sjedinjenim Državama.  

Nastavak na VOA...






Povezane vesti

MMF: Američka ekonomija u dobroj formi, no previše je siromašnih

Izvor: SEEbiz.eu, 23.Jun.2016, 11:30

WASHINGTON - Američko je gospodarstvo općenito u dobroj formi, a rast bi trebao ponovno dobiti na zamahu unatoč precijenjenom dolaru, ocijenili su u Međunarodnom monetarnom fondu (MMF), upozorivši ipak da je previše Amerikanaca izašlo iz radne snage, odnosno da ih previše živi u siromaštvu...U...

Nastavak na SEEbiz.eu...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.