Kinezi hakerisali Dži mejl naloge zvaničnika SAD

Izvor: Vesti-online.com, 02.Jun.2011, 05:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kinezi hakerisali Dži mejl naloge zvaničnika SAD

U internet naloge na mreži Džimejl (Gmail) visokih američkih zvaničnika, kineskih disidenata, vojnih zvaničnika i novinara, upali su hakeri, saopštila je američka internet grupa Gugl (Google), precizirajući da je napad izveden iz Kine.

"Nedavno smo otkrili operaciju čiji je cilj bio prikupljanje lozinki. Izgleda da je cilj te kampanje bio kontrola sadržaja naloga", naveo je zvaničnik Gugla Erik Grose u poruci objavljenoj na internetu.

Hakeri su navodno pokrenuli >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << upad u Džimejl iz Džinana, grada na severozapadu Kine.

Njihovom akcijom pogođeno je više stotina naloga na toj mreži, uključujući naloge američkih zvaničnika, novinara, kineskih disidenata, visokih vojnih zvaničnika i drugih zvaničnika iz više azijskih zemalja, pre svega Južne Koreje, naveo je Grose.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kinezi hakerisali Dži mejl naloge zvaničnika SAD

Izvor: TvojPortal.com, 02.Jun.2011

02. 06. 2011.Vestionline | Beta. U internet naloge na mreži Džimejl (Gmail) visokih američkih zvaničnika, kineskih disidenata, vojnih zvaničnika i novinara, upali su hakeri, saopštila je američka internet grupa Gugl (Google), precizirajući da je napad izveden iz Kine.. . Hakeri su navodno...

Nastavak na TvojPortal.com...

Kineski haker ugrozio Gugl!

Izvor: RTS, 02.Jun.2011

Haker iz Kine ostvario je pristup stotinama i-mejl adresa visokih američkih zvaničnika, kineskih disidenata, vojnih zvaničnika i novinara, saopštio je Gugl...Kompanija "Gugl" saopštila je da je jedan kineski haker došao do pristupa stotinama adresa njenih korisnika, uključujući adrese zvaničnika...

Nastavak na RTS...

Hakerisani imejl-nalozi zvaničnika SAD

Izvor: EMportal, 02.Jun.2011

U Internet-naloge zvaničnika SAD, kineskih disidenata, vojnih zvaničnika i novinara Gmailu upali su hakeri, saopštio Google, precizirajući da je napad izveden iz Kine.

Nastavak na EMportal...

Hakerisani nalozi zvaničnika SAD na Gugl mejlu

Izvor: SrbijaNet.rs, 02.Jun.2011

U internet naloge na mreži Džimejl (Gmail) visokih američkih zvaničnika, kineskih disidenata, vojnih zvaničnika i novinara, upali su hakeri, saopštila je američka internet grupa Gugl (Google), precizirajući da je napad izveden iz Kine. "Nedavno smo otkrili operaciju čiji je cilj bio prikupljanje...

Nastavak na SrbijaNet.rs...

Kineski hakeri špijuniraju mejlove američkih zvaničnika?

Izvor: Blic, 02.Jun.2011

PEKING/VAŠINGTON - Kina je danas čvrsto odbacila optužbe da je uključena u špijuniranje mejlova visokih američkih zvaničnika, vojnih lica i novinara na internet pretraživaču “Gugl”. Portparol ministarstva spoljnih poslova kaže da je potpuno “neprihvatljivo” optuživati Kinu za sajber...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.