Kineski konzorcijum kupio brauzer Opera za 600 miliona dolara

Izvor: Blic, 18.Jul.2016, 12:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kineski konzorcijum kupio brauzer Opera za 600 miliona dolara

Kineski konzorcijum, predvođen investicionim fondom Golden Brik Silk Road, kupio je danas norveški internet pretraživač Operu za sumu od 543 miliona evra (600 miliona dolara), nakon što je propala javna ponuda akcija kompanije Opera.

Kineski konzorcijum će preuzeti verzije internet pretraživača za desktop računare i mobilne uređaje, plus aplikacije za zaštitu privatnosti i udeo u zajedničkom kineskom preduzeću, ali ne i ogranke za televiziju, medije i igrice, navodi >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << se u saopštenju Opera softvera dostavljenom berzi u Oslu.

Transakcija je objavljena istovremeno sa neuspešnim okončanjem javne ponude 1,2 milijarde dolara vrednih akcija Opere.

Kineski konzorcijum, koji takođe čine fond "Yonglian" i kompanije "Beijing Kunlun Tech" i "Qihoo 360 Technology", morao je da sredinom aprila poboljša ponudu, pošto nije dobio neophodnih 90 odsto podrške.

Softver kompanija "Opera" ima 60 miliona korisnika na desktop računarima i skoro 120 miliona mesečnih korisnika na uređajima koji koriste android operativni sistem.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Kineski konzorcijum kupio Operu za 600 mln dolara

Izvor: Nezavisne Novine, 18.Jul.2016

OSLO - Kineski konzorcijum, predvođen investicionim fondom Golden Brik Silk Road, kupio je danas norveški internet pretraživač Operu za sumu od 543 miliona evra (600 miliona dolara), nakon što je javna ponuda akcija kompanije Opera propala...Kineski konzorcijum će preuzeti verzije internet pretraživača...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.