Jasi protutnjao Australijom

Izvor: B92, 03.Feb.2011, 11:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Jasi" protutnjao Australijom

Sidnej -- Niko nije poginuo u ciklonu "Jasi" koji je "protutnjao" severoistočnom obalom Australije, noseći čitave delove kuća.

Snažan vetar nosio je i čamce sve do ulica grada, koje su zatrpane smećem.

Australijske vlasti su preduzele niz koraka pred nalet ciklona, procenjujući da bi u njemu moglo biti i žrtava, pa su sada, kako kažu, iznenađeni činjenicom da niko nije stradao u naletu najjačeg ciklona u poslednjih 100 godina.

Ipak, vesti nisu konačne >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << jer su mnoga naselja odsečena od sveta.

Na lice mesta izašli su i pripadnici službi za vanredne situacije, kako bi utvrdili štetu u pogođenoj zoni koja se proteže na više od 300 kilomatara u državi Kvinslend.

Glavni autoput uz obalu zakrčen je oborenim stablima i električnim kablovima, dok svuda leže odvaljeni krovovi i ostaci šećerne trske i drveća banana, a nekad zelena polja potpuno su ogoljena.

Ciklon „Jasi" sada se pomera ka unutrašnjosti zemlje i gubi snagu, ali jaka kiša i dalje pada, što dodatno uznemiruje stanovnike Kvinslenda koji su krajem prošle i početkom ove godine pogodile najgore poplave u poslednjih nekoliko decenija, i u kojima je poginulo 35 ljudi.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ciklon opustošio Australiju

Izvor: RTS, 03.Feb.2011

Jak ciklon "Jasi" brzinom od 300 kilometara na sat pogodio severoistočnu obalu Australije. Nevreme prati jaka kiša, očekuje se da će voda biti do krovova. Evakuisane hiljade ljudi. Za sada nema vesti o žrtavama, šteta ogromna...Niko nije poginuo u ciklonu "Jasi" koji je jutros po lokalnom vremenu...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.