Jacenjuk podneo ostavku na mesto premijera

Izvor: BKTV News, 24.Jul.2014, 18:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jacenjuk podneo ostavku na mesto premijera

Ukrajinski premijer Arsenij Jacenjuk podneo je ostavku na tu funkciju, javile su agencije.

Jacenjuk je u parlamentu rekao da ostavku podnosi zbog raspada vladajuće koalicije i blokiranja zakonskih inicijativa, prenosi Tanjug.
“U vezi sa raspadom skupštinske koalicije, kao i sa neprihvatanjem nekoliko važnih predloga zakona, podnosim ostavku”, kaže Jacenjuk.
Da podsetimo, Nacionalistička stranka Svoboda >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << i stranka Udar saopštile su da napuštaju većinsku koaliciju u ukrajinskom parlamentu, kako bi omogućile predsedniku Petru Porošenku da ga raspusti i otpočne proceduru za nove izbore za skupštinu.
Vodeći ukrajinski političari žalili su se kako nije bilo novih parlamentarnih izbora od svrgavanja bivšeg predsednika Viktora Janukoviča, u februaru, i kako mnogi od onih koji su ga podržavali ometaju rad zakonodavnog tela, prenosi Rojters.
Izvor: RTS
The post Jacenjuk podneo ostavku na mesto premijera appeared first on BK Televizija - BKTV News - Telefakt.

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Jacenjuk podneo ostavku na mesto premijera

Izvor: Politika, 24.Jul.2014

KIJEV – Ukrajinski premijer Arsenij Jacenjuk podneo je ostavku na tu funkciju zbog raspada skupštinske vladajuće koalicije i blokiranja vladinih inicijativa, javile su agencije...Kako je preneo Ukrinform, Jacenjuk je u parlamentu rekao da ostavku podnosi u vezi sa raspadom vladajuće koalicije i...

Nastavak na Politika...

Raskol u Kijevu: Jacenjuk podneo ostavku

Izvor: Vesti-online.com, 24.Jul.2014

Ukrajinski premijer Arsenij Jacenjuk podneo je ostavku na tu funkciju zbog neslaganja u vladi. ..Odlazi zbog neslaganja u koaliciji: Arsenij Jacenjuk.. ..Jacenjuk je najavio ostavku sa govornice u parlementu pošto su dve stranke saopštile da se povlače iz vladajuće kolacije... .."Objavljem moju...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.