Islamska država planirala ubistvo predsednika Nemačke

Izvor: Radio 021, 24.Maj.2015, 16:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Islamska država planirala ubistvo predsednika Nemačke

Švajcarske vlasti sprovode istragu o navodnoj zaveri radikalnih islamista povezani sa Islamskom državom, čiji je plan bio ubistvo nemačkog predsednika Joakima Gauka.

Švajcarske vlasti optužile su 27-godišnjeg Osamu M. da je pripremao terorstički napad eksplozivom i otrovnim gasovima, a nemački predsednik bio je njegov glavni cilj.

Osama M. je rekao da su kovali zaveru, a da je meta bila zvanična rezidencija predsednika u Berlinu. Osim toga, osumnjičeni je imao >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << planove za napade na nemačku vojnu bolnicu. Istražitelji sumnjaju da je optuženi takođe pokušavao da organizuje terorističku ćeliju unutar Švajcarske.

Osumnjičeni, koji je uhapšen u martu 2014. godine u Beringenu, u severnoj Švajcarskoj, sebe naziva "dobro poznatim i poštovanim borcem" iz terorističke grupe Islamske države. Veruje se da je imao kontakte u Siriji, Austriji, Nemačkoj i Velikoj Britaniji

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.