Izvor: Blic, 27.Okt.2016, 18:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Iračke snage pronašle tunele i fabrike za pravljenje bombi u okolini Mosula

Iračke specijalne snage istražile su danas mrežu podzemnih tunela istočno od Mosula i pronašli su objekat za pravljenje bombi Islamske države (ID).

Bezbednosni zvaničnici saopštili su da je improvizovana fabrika za pravljenje bombi pronađena u selu koje su iračke snage i njihovi saveznici oslobodili od ID.

Nastavljene su operacije za "čišćenje" mesta Tob Zaba, gde su iračke snage pronašle radnju za prodaju automobilskih guma koju su ekstremisti koristili >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << za proizvodnju mina.

Pročitajte još:

Specijalne iračke snage takodje su pronašle tunel, opremljen svetlima i ventilacijom, koji vodi od lokalne džamije do glavnog puta.

U dosadašnjoj operaciji za oslobađanje Mosula i okoline otkriven je veliki broj tunela, a smatra se da su ih ekstremisti koristili kao skolonište od vazdušnih udara koalicije okupljene oko SAD.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.