Gorela reka Kvinslend u Australiji

Izvor: RTS, 24.Apr.2016, 09:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gorela reka Kvinslend u Australiji

U Australiji se dogodio neverovatan prizor pošto se reka Kvinslend zapalila jer je u nju iscureo gas i izazvao požar na površni vode. Reka je gorela skoro ceo sat.
Dramatičan snimak reke koja gori na internet je postavio poslanik Džeremi Bakingam iz stranke Zelenih, ističući zabrinutost zbog eksploatacije prirodnog gasa, preneli su australijski mediji.

Prema njegovim rečima, požar na reci >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << koja se nalazi u basenu Murej Darling izazvao je metan koji je iscurio usled eksploatacije gasa nekoliko kilometara dalje.
On je dodao da je reka gorela skoro ceo sat toliko je gasa iscurelo u nju. U ovom području se nalazi nekoliko stotina gasnih buššotina u vlasnišštvu kompanije "Oridžin enerdži".
Do curenja metana je došlo i 2012. blizu gasnih bušotina ali su tada iz ove kompanije tvrdili da to nije uzrokovano aktivnostima na buššotinama gasa, već prirodnim pojavama.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

VIDEO: Ovako je gorela jedna REKA, a nije čudo

Izvor: Vesti-online.com, 24.Apr.2016

U Australiji se dogodio neverovatan prizor pošto se reka Kvinslend zapalila kada je u nju iscureo gas i izazvao požar na površini vode...Dramatičan snimak reke koja gori na internetu je postavio poslanik Džeremi Bakingam iz stranke Zelenih, ističući zabrinutost zbog eksploatacije prirodnog gasa,...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.