Gde su dokazi da je Damask upotrebio hemijsko oružje?

Izvor: BKTV News, 12.Apr.2017, 08:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Gde su dokazi da je Damask upotrebio hemijsko oružje?"

Predsednik Rusije Vladimir Putin kaže da nema dokaza da su sirijske snage koristile hemijsko oružje.

SAD su prekršile međunarodno pravo kada su pokrenule vazdušne udare na sirijsku vazduhoplovnu bazu, ne iznevši dokaze da je vlada u Damasku koristila hemijsko oružje, izjavio je ruski predsednik >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << Vladimir Putin.

"Kako su reagovali NATO saveznici? Svi su klimali glavama kao lutke, ne analizirajući događaje. Gde su dokazi da su sirijske snage koristile hemijsko oružje? Nema ih. Da li je bilo kršenja međunarodnog prava? Jeste, bilo je. To je činjenica", rekao je Putin u intervjuu za tv stanicu "Mir".

Putin je istakao da je bez odobrenja Saveta bezbednosti UN izveden udar na jednu suverenu zemlju.

"Uprkos tome što je u pitanju jasno kršenje međunarodnog prava, svi su se s tim slozili, prihvatili to i počeli da klimaju glavom u znak odobravanja", kazao je Putin, navodi se u izvodima intervjua koji su objavljeni na sajtu te stanice.

Intervju će u celini biti emitovan večeras, navodi Tas.

Putin je izjavio ranije da Rusija ima informacije da SAD spremaju nove raketne napade u Siriji, uključujući južno predgrađe Damaska, kao i da postoje planovi da se tamo lažiraju napadi hemijskim oružjem, javlja Rojters.

Rusko-američki odnosi prolaze kroz najteži period od okončanja Hladnog rata
Pogledaj vesti o: NATO

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

PUTIN GRMI Gde su dokazi da je Asad upotrebio hemijsko oružje? NATO zemlje klimaju glavom kao LUTKE!

Izvor: Blic, 12.Apr.2017

SAD su prekršile međunarodno pravo kada su pokrenule vazdušne udare na sirijsku vazduhoplovnu bazu, ne iznevši dokaze da je vlada u Damasku koristila hemijsko oružje, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin...- Kako su reagovali NATO saveznici? Svi su klimali glavama kao lutke, ne analizirajući...

Nastavak na Blic...

Putin: Nema dokaza da je sirijska vojska koristila hemijsko oružje

Izvor: Beta, 12.Apr.2017

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da su SAD prekršile medjunarodno pravo napadom na sirijsku vojsku bez obezbedjivanja dokaza da je sirijski režim upotrebio hemijsko oružje."Kako su NATO saveznici reagovali? Svi su klimali glavama kao lutke, bez analiziranja dogadjaja. Gde je dokaz da su...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.