Francuski predsednik u poseti Gvineji

Izvor: NoviMagazin.rs, 28.Nov.2014, 11:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Francuski predsednik u poseti Gvineji

Predsednik Francuske Fransoa Oland doputovaće danas u Gvineju, kao prvi zapadni lider koji je posetio jednu državu pogođenu smrtonosnim virusom ebole.

On će, kakoa javlja AFP, predati poruku solidarnosti Gvineiji gde je više od 1.200 ljudi umrlo od ebole.

Francuska je izdvojila 100 miliona evra za pomoć u borbi protiv ebole otvarajući više zdravstvenih centara u Gvineji.

Očekuje se da će predsednik Oland doputovati posle podne u glavni grad Konakri, >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << gde su već ulice ukrašene zastavom Francuske. Tokom jednodnevne posete on će obići zdravstvene centre I učestvovati u diskusiji o eboli.

Nakon Gvineje Oland će otputovati u Dakar, gde će učestvovati na samitu frankofonskih zemalja, čija glavna tema će biti borba protiv ebole, ali I nemiri u Burkina Fasu.

Francuski predsednik re ranije upozorio afričke lidere da ne menjaju ustave svojih zemalja samo da bi ostali na vlasti i poručio im da treba da uče na primeru prisilnog odlaska sa vlasti predsednika Burkine Faso Bleza Kompaorea.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.