Dve verzije pada aviona Il-76: tehnička ili greška pilota

Izvor: Vostok.rs, 02.Jul.2016, 09:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dve verzije pada aviona Il-76: tehnička ili greška pilota

Tehnička greška ili greška pilota su dva moguća uzroka pada aviona Il-76 u Sibiru, saopštili su u Istočnosibirskom istražnom odeljenju za transport.

„Razmatraju se dve verzije: tehnička greška i greška pilota. U toku je istraga. Osnovana je operativno-istražna grupa“, izjavili su u Istražnom odeljenju

Pretraga pomoću avio-tehnike za nestalim vatrogasnim avionom još nije dala rezultate, saopštila je pres-služba regionalne vlade.

„Grupa od 17 ljudi pretražila je iz vazduha zonu moguće lokacije aviona, ali pretraga nije dala rezultate. Uzrok tome je loša vidljivost. Zbog dima od šumskih požara vidljivost nije veća od 100 metara. Tim se vratio u Kačug“, navodi se u saopštenju.

Avion Il-76 učestvovao je u akciji gašenja velikih šumskih požara i trebalo je da uspostavi redovnu vezu sa štabom. Grupe za pretragu pokušavaju da utvrde šta se s njim desilo. Prema podacima Ministarstva za vanredne situacije, u trenutku leta u avionu se nalazilo deset osoba.

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

DVE VERZIJE PADA RUSKOG AVIONA IL-76: Tehnička ili greška pilota

Izvor: Večernje novosti, 02.Jul.2016

Tehnička greška ili greška pilota su dva moguća uzroka pada aviona Il-76 u Sibiru, saopštili su u Istočnosibirskom istražnom odeljenju za transport Tehnička greška ili greška pilota su dva moguća uzroka pada aviona Il-76 u Sibiru, saopštili su u Istočnosibirskom istražnom...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.