Belgija: Optužena dvojica muškaraca za terorizam

Izvor: Blic, 25.Jun.2016, 21:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Belgija: Optužena dvojica muškaraca za terorizam

Belgijske vlasti su podigle optužnicu za terorizam protiv dvojice muškaraca koji su uhapšeni tokom noćašnjih racija, saopštila je danas kancelarija federalnog tužioca.

"Oni su optuženi za učestvovanje u aktivnostima terorističke grupe", navodi se u saopštenju, prenosi AFP.

Takođe je saopšteno da je više kuća pretreseno tokom akcija u gradu Vervije, na istoku Belgije, kao i u Turneu u blizini granice sa Francuskom.

Pročitajte još:
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<
U tim pretresima nije pronađeno oružje kao ni eksploziv, saopštio je tužilac dodajući da neće biti drugih detalja o tom slučaju dok traje istraga.

Belgija ostaje u stanju povišene pripravnosti nakon napada u martu za koje je odgovornost preuzela Islamska država kada je poginulo 32 ljudi na briselskom aerodromu i u metrou, podsetio je AFP.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Belgija: Optužena dvojica muškaraca za terorizam

Izvor: NoviMagazin.rs, 25.Jun.2016

Belgijske vlasti su podigle optužnicu za terorizam protiv dvojice muškaraca koji su uhapšeni tokom noćašnjih racija, saopštila je danas kancelarija federalnog tužioca..."Oni su optuženi za učestvovanje u aktivnostima terorističke grupe", navodi se u saopštenju, prenosi AFP...Takođe je saopšteno...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.